Söndagen den 8 februari var ja hos min kära flickvän i Vedum. Åkte hem strax efter 19.00 snåret. Det hade kommit en tunt lager med nysnö och det höll på att snöa. Även lite underkylt regn fick ja höra senare.

Efter ca en km kom ja ikapp en bil som körde sakta, bakom hade ja två bilar som låg tätt. kom till en 90 graders vänster sväng där bilen framför körde väldigt sakta, onödigt sakat tyckte jag iaf. På raksträckan efter passa ja på att köra om, hastighetsbegränsningen var 90 km/h så ja uppskattar att ja körde om i 80-85  Km/h.

Nä ja kör om så gasar ja på lite extra för att komma förbi snabbt och när ja svänger över till min vägbana så får ja sladd. Klarar att häva de första två - tre sladdarna men sen går bilen bredsida mot diket på en ca 60 cm hög cementbrunn. Bilen rullar ett halvt varv och hamnar på taket.

Av reflex så håller ja händerna på huvudet vid crashen, blir hängande upp och ner i bältet, första tanken "hur ska ja komma ut" går inte att öppna dörren misstänker ja. Stänger av bilen, hör folk utanför som ropar "hallå" ja svara och märker att sidorutan på motsatt sida är väck. Håller handen under huvudet och knäpper av mig bältet, ramlar ner, kryper ut.

Väl ute blir ja bemött av de som körde efter mig, bla en 36 årig kille som tar tag i mej och frågar hur ja mår. " ja mår bra". Chocken kommer och känner mig förbannad, ledsen och tänker varför, och på ekonomiska konsekvenser. Det snurrar mycket i huvudet. Hör att någon ringer SOS.

Kommer på att jag har laptopen (datorn) i bilen, mumlar att ja måste ha den, går ett varv runt bilen, böjer mej in i den trasiga rutan och får tag i daton och CD väskan. Börjar att diskutera med de som står runt om kring vart ja ska och hur ja ska komma hem. Någon frågar om ja vill ringa någonstans svara "igentligen inte" men ringer mor och far.

Blir erbjuden att sätta mig i en bil för det är kallt. De andra åker vidare. Får telefonnummer av snubben, strax efter kommer ambulansen. Blir inlagd i den, ambulans killarna är väldigt trevliga. Han gör en undersökning och allt verkar bra. polisen och brandkåren har kommit, får lämna lite uppgifter till polisen.

Åker mot Lidköpings sjukhus för undersökning. Eftersom olyckan inträffade över 60 km/h så kallas det högenergi krock måste lilla inne i minst en timma. Nästan i Lidköping får ja meddelande om att rönken apparaten är trasig, måste till KSS i Skövde. Ambulans personalen är inte så pigga på det för det är halt och de tycker det inte är full nödvändigt eftersom ja verkar frisk. Men det är läkaren  som bestämmer så det blir så.

Mina föräldrar och syster kommer och det känns tryggt. Blir återigen undersökt och nu även rönkad och allt verkar bra, kommer hem vid 01:00 snåret. Skriver ett mess på ircen till en jobbarkompis även en av mina bästa och nära vän att ja ej kommer till jobbet dagen därpå. Har ont i huvudet, går och lägger mej.

Slutsats

Kör försiktigt när det är halt och använd bilbälte det räddar liv.

 

// "En som saknar en av sina bildrömmar"